Hop til indhold

LOS – Mediestorm endnu engang

16/03/2012

Med TV-Avisens indslag de seneste uger om opholdsstedet Solhaven er der igen skabt debat om forholdene på opholdsstederne. Og endnu engang er det blevet åbenlyst, hvor svær en opgave det kan være at begå sig i medierne.

Der gælder en række vilkår for opholdsstedernes virke, som kan være svære at forene med åbenhed og gennemsigtighed, uanset hvor meget man ønsker en sådan. Det er vilkår som betyder, at det blandt medlemsvirksomhederne kan føles begrænsende og gøre det vanskeligt at få den virkelighed frem, som de selv oplever og føler, de kan stå inde for.

Pressen vil også i fremtiden interessere sig for opholdssteder og botilbud. Derfor er det vigtigt og nødvendigt, at medlemmerne af LOS forholder sig til den virkelighed, som kommer til udtryk gennem medierne.

Det er selvsagt også en virkelighed, vi hver eneste dag forholder os til i Landsforeningen. I forbindelse med TV-Avisens indslag om Solhaven har vi valgt at illustrere problemerne med  samarbejdet med medierne med tre indslag her på hjemmesiden.

Vi har interviewet hovedpersonen i TV-Avisens indslag om Solhaven, forstander Søren Virenfeldt.  Uden betingelser har han accepteret at stille op til et interview om sin egen troværdighed, rolle og fremtræden – set i lyset af de indslag, som har været bragt i tv.

Desuden bringer vi et interview med mig som direktør i LOS, hvor jeg giver nogle bud på nogle af de principielle ting, som altid skal overvejes i samarbejdet med pressen. Herunder den vigtige debat om åbenhed og gennemsigtighed.

Vi ville også gerne have bragt et interview med Danmarks Radios Nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup. Ham ville vi gerne have talt med om nyhedskriterierne i Danmarks Radio og om tv-stationens etiske og professionelle overvejelser i forbindelse med indslag om opholdssteder og botilbud.

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup har imidlertid ikke ønsket at medvirke.

I kommentaren  ”DRs etik og professionalisme” giver jeg mit syn på DRs rolle og ansvar i den konkrete sag og generelt – Geert Jørgensen, Direktør i Landsforeningen for opholdssteder, Botilbud og Skolebehandlingstilbud.

 

Klik og læs mere

Piger og kvinder med ADHD>>

Unge med ADHD er ofte misbrugere>>

Færre børn og unge anbringes på socialpædagogiske opholdssteder>>

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s