Hop til indhold

Udsatte unge i Herning Kommune får eksamen

03/02/2012

De har sociale, faglige eller følelsesmæssige udfordringer. Nogle af dem er anbragt et andet sted end hjemme i familien. Andre har så store udfordringer, at de får hjælp til at kunne navigere i tilværelsen. Set i det lys har det at gå i skole og tage en eksamen ikke altid den højeste prioritet.

Men i Herning Kommune lykkes det alligevel for 94 procent af de udsatte unge at tage Folkeskolens afgangsprøve.

Vi ved fra landsdækkende undersøgelser og forskning, at mange af de børn, der har været anbragt udenfor hjemmet, ender på kontanthjælp eller førtidspension. Vi ved også, at uddannelse er et af de vigtige værktøjer til at bryde sin sociale arv og ændre sine livsbetingelser. Porten til at komme i gang med en uddannelse eller at komme ind på arbejdsmarkedet er folkeskolens afgangsprøve. Derfor glæder det mig, at vi får så mange af denne gruppe igennem 9. klasse, siger formand for kommunens børne- og familieudvalg, Joan Hansen (V).

Med de 94 procent ligger Herning blandt den bedste håndfuld kommuner i landet, viser en benchmark på området, som Kommunernes Landsforening offentliggør 1. februar.

Udvalgsformanden forklarer resultatet med, at der dels er et politisk fokus på de udsatte børn, og dels at der er fokus på tværfagligt samarbejde og på at bruge evidensbaserede metoder for at hjælpe de unge.

Skolerne, daginstitutionerne, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og Børn og Familieafdelingen arbejder tæt sammen om ikke at tabe de udsatte børn på gulvet. Og konkret på uddannelsesfronten har både Ungdomsskolen og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) et stærkt fokus på de udsatte unge, lige som 10.klasse har lavet en målrettet indsats for at fastholde unge, der er i risiko for at droppe ud, fortæller Joan Hansen. Kilde: Herning Kommune

Klik og læs mere

Skibsprojekt for social belastede unge>>

Mentorordning for unge med særlige behov>>

Akut anbringelse ag unge med psykiske vanskeligheder>>

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s