Hop til indhold

Efterværn fastholder ressourcesvage unge i job

16/12/2010

Får ressourcesvage unge støtte til job i form af efterværn, kan en stor del af dem fastholdes på arbejdsmarkedet – også i en arbejdsløshedstid. Det viser et netop afsluttet forsøgsprojekt i Svendborg med efterværn i et år. I alt 24 ressourcesvage unge deltog i projektet, som var finansieret af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø.

Projektet ”Fastholdelse af ressourcesvage unge på arbejdsmarkedet” udviklede og afprøvede konkrete efterværns-metoder, bl.a. en jobklub for de unge samt en ”hotline” for såvel de unge som arbejdsgiverne. Begge tiltag var en stor succes, og de gode erfaringer med samarbejdet i projektet bevirker, at efterværnet bliver en permanent ordning i form af en ”efterværnsmand” og et jobklub-tilbud til de unge.

Det Lokale Beskæftigelsesråd anser efterværn for udsatte unge i job for så vigtigt, at rådet netop har bevilget 60.000 kr. til at fortsætte projektets efterværn frem til sommerferien 2011, mens mulighederne for en fast efterværnsordning undersøges. De 24 unge, der deltog i projektet, er alle tidligere elever på CSV SydØstfyn, som har eget jobtræningscenter og arbejder målrettet med at udsluse de unge til først praktik og derefter job, som oftest på særlige vilkår.

Når jobbet er etableret, stopper vores kontakt med de unge formelt, siger CSV SydØstfyns job- og erhvervskonsulent Bent Damgaard. – Imidlertid føler de unge sig ofte uden ”livline” i forhold til jobbet, og når de møder problemer, dropper de nemt ud. Det kan være praktiske problemer som f.eks. hygiejne og at komme op om morgenen. Der kan være tale om ensomme unge med sociale problemer. Og der kan være tale om unge med misbrugsproblemer, typisk i forbindelse med psykiske vanskeligheder.

CSV SydØstfyns erfaring er, at der er behov for efterværn, som kan støtte de unge og fungere som sparringspartner for arbejdsgiverne. Både de unge selv og deres arbejdsgivere har udtrykt ønske om efterværn i form af en kontaktperson, der kan følge og støtte op, hvis det skulle blive nødvendigt.

I forbindelse med projektet blev nogle af de unges sagsbehandlere og hjemmevejledere samt en af kommunens jobkonsulenter interviewet, og de bakker alle op om etablering af efterværn. Investeringen i efterværn og dermed i de unges fremtid er minimal og svarer til 10 arbejdstimer pr. ung pr. år, oplyser Bent Damgaard. Kilde: Svendborg Kommune

Klik og læs mere

Unge med selvskadende adfærd>>

Støtte-kontaktperson for sårbare unge>>

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s