Hop til indhold

Socialpædagogiske opholdssteder i Aalborg Kommune

05/09/2010

Ålborg Kommune driver en længere række af dag- og døgntilbud for kriminalitetstruede unge– og kriminelle unge, hvilke optræder på Tilbudsportalen med beskrivelse af fagligt indhold og takst.

Ålborg Kommune bærer i øvrigt myndighedsansvaret for at varetage det løbende socialfaglige og økonomiske tilsyn med private botilbud og socialpædagogiske opholdssteder for børn og unge, samt i forhold til private aktører med deltagelse i kommunens forebyggende indsats gennem mentorordninger, støtte-kontaktpersoner og øvrige tilbud henvendt til særligt socialt udsatte og misbrugstruede unge.

Ålborg Kommune har i den anledning besluttet, som en af få kommuner, at det løbende socialfaglige og økonomiske tilsyn med private tilbud, herunder botilbud og socialpædagogiske opholdssteder på det specialiserede socialområde, skal foretages af et uafhængigt privat konsulentfirma.

Ålborg Kommune har efter udbud af opgaven valgt Revas ApS til at varetage det løbende økonomiske og socialfaglige tilsyn med private aktører på det social- og specialpædagogiske område, herunder i forhold til de i kommunen beliggende botilbud og socialpædagogiske opholdssteder for børn og unge.

I den forbindelse aflægges alle private botilbud og opholdssteder for børn og unge mindst to årlige tilsynsbesøg, herunder et varslet og et ikke varslet tilsynsbesøg, som i begge tilfælde afsluttes med en skriftlig rapportering til Ålborg Kommune. Rapporterne vil løbende blive offentliggjort på Kommunens hjemmeside, i hvilken sammenhæng kommunens vurdering som ansvarlig myndighed også vil fremgå.

Ålborg Kommune er forpligtet til at godkende og føre tilsyn med private botilbud og socialpædagogiske opholdssteder i kommunen. Et privat socialpædagogisk opholdssted skal for at kunne modtage udsatte børn og unge til anbringelse i døgntilbud opnå godkendelse herfor af stedlige kommunale myndighed, som værende generelt egnet for kvalificeret varetagelse af opgaven. Kilde: Ålborg Kommune

Klik og læs mere

Indsats for kriminelle unge>>

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s